, , , , , , , ,

Neste drøm, part 2: SKOLE

For et par måneder siden, kom jeg med første av mine tre drømmer framover. Dette er nummer to.

Jeg drømmer om en kommuneadministrasjon for meg og min kone som innbyggere og medarbeidere, som gjør det naturlig for mine barns barnehage og skole å være lik som jeg drømmer dem.
Dette fordi den kommuneadministrasjon utøver selv, og gjør det naturlig for sine mellomledere å utøve, helsefremmende lederskap i sin egen offentlige virksomhet.

Hvem som har det å tilby oss? Vi leter etter et sted å bosette oss i.

min drømmeskole

Min drømmeskole er en skole der elevene blir ledsaget gjennom danning like mye som utdanning, der de oppnår viten like mye som de dyrker vitebegjæret, der de føler seg ønsket for det de er, og føler seg støttet i å dyrke akkurat det.

Min drømmeskole er en skole der drømmelærere elsker å formidle kunnskap, vet hvordan de kan fascinere elevene, gjøre pensumet interessant for dem, er klare over at det er det de forventes å gjøre, og er spent og ivrig til å gjøre akkurat det.

Min drømmeskole er en skole der personalet også er klar over at hver elev kommer med sine relasjoner og sin historie, som de selv har nå blitt en del av.

Min drømmeskole er en skole der en god lærer utgjøres av utdanning og personlige egenskaper. Ingenting å savne. En skole der hver og en er klar over at de «can make a C+ feel like a Congressional Medal of Honor and an A- feel like a slap in the face»

Min drømmeskole er en skole der personale, med utdanning eller ei, som sier at mobbing ikke er til stede får ikke jobb.

Min drømmeskole er et sted der koherens betyr «vi praktiserer hva vi preker»:

En skole der drømmelærere har lit til elevenes egen vurdering og selvregulert læring.
En skole som kan achieve success without going through the arduous and controversial process of implementing competition, school choice, and test-based accountability.
En skole som betrakter » å være glad og frisk » som første grunnleggende del av danning i praksis (for i teorien står det jo der).

Kjenner du en slik skole?

6 kommentarer til “Neste drøm, part 2: SKOLE”

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Hold deg oppdatert!

Loading
under arbeid…

Search